tiistai 3. syyskuuta 2019

Olohuoneen uusi matto: Syksyn lämpimät sävyt vaihtuivat viileään värimaailmaanItämainen olohuoneen mattomme on palvellut jo pidemmän aikaa ja vuosien varrella välillä on iskenyt kovakin matonvaihtohimo (kuvia vanhasta matosta löytyy mm. täältä ja täältä). Himo on saatu kuitenkin aina laannutettua teidän ihanilla kommenteilla; vanha mattomme on saanut todella paljon kehuja ja herättänyt ihastusta. 

Oma silmä on vaan jo niin turtunut kyseiseen mattoon, joten maton vaihto yksinkertaisempaan kuosiin on käynyt usein mielessä. Ja sitten taas jonkin julkaisemani kuvan yhteydessä katsojien huomio on kiinnittynyt juuri tuohon mattoon, saan positiivisen kommenttiryöpyn, ja siirrän vaihtosuunnitelmia hamaan tulevaisuuteen.


Mieli muuttui taas sekunnin sadasosassa, kun törmäsin facebookin sisustusryhmässä hienoon musta-valkoiseen käsinsolmittuun villamattoon. Mattokuume nousi samantien hallitsemattomiin lukemiin, eikä mitään ollut enää tehtävissä. Kyseinen villamatto olisi ollut täydellinen meillekin, mutta valitettavasti se oli villaa. Villassa ei ole mitään vikaa, päinvastoin, sehän on hieno luonnonmateriaali. Mutta kun on tällainen hajuvammainen, niin en villan ominaistuoksun vuoksi voi ajatellakaan kyseistä materiaalia suurena sisustuselementtinä meille. 

Sen verran matto kuitenkin kummitteli mielessäni, etten hylännyt ostopäätöstä heti, vaan kävin mattoliikkeessä - haistelemassa mattoja. Joo-o: haistelemassa! Hullun hommaa, mutta kannatti. Kun sokkona kävelin liikkeessä, huomasin heti, milloin ollaan villamattokasan kohdalla. Se oli siis lopullinen sinetti, että villamattoa en valitettavasti voi hankkia. 

On oikein hyvä juttu, että hajuaisti toimii, mutta hei; rajansa kaikella!


Niinpä villamatto hylättiin, mutta kuten sanoin, leijailin henkisesti jo hallitsemattomissa matonvaihtotiloissa. Ja kun mopo oli lähtenyt keulimaan kunnolla, ei mennyt kauaakaan, kun löysin meille passelin maton. Se ei ollut musta-valkoinen, kuten matto, johon somessa ihastuin. Ei käsinsolmittu, eikä luonnonmateriaalia. 

Se oli harmaa-valkoinen, koneellisesti kudottu, keinokuituinen matto. Kuulostaa aikasen paljon huonommalta, kuin ensimmäinen vaihtoehto. Mutta tämä materiaali on ympäristöystävällistä keinokuitua ja on ihanteellinen niille, jotka ovat allergisia luonnonmateriaaleille. Materiaali on antistaattinen, eli siitä ei irtoa kuituja, eikä se kerää pölyä. Ja tärkein ominaisuus tällaiselle hajuherkkikselle: se on täysin hajuton. 

Makuja ja rajoitteita on monia, mutta onneksi meille kaikille löytyy sopivia vaihtoehtoja - myös mattomaailmassa!


Yleensä syksyä kohti kuljettaessa koti täydentyy lämpimillä ruskan väreillä ja kotoiluun kutsuvalla ilmeellä. Tällä kertaa syksyisen murretun sävyinen ja runsaskuvioinen olohuoneen huomionherättäjä vaihtuikin yksinkertaisempaan kuosiin ja viileämpään värimaailmaan. Mutta hyvin tämä pehmeämpikin look toimii syksyisessä sisustuksessa. Ja voiko ihanampaa ollakaan, kuin työntää syyssään kohmettamat varpaat pehmeään ja lämpimään nukkamattoon - oih, sanon minä! 

Syksy: Olemme valmiina, saat tulla!

- Mirkka -


5 kommenttia:

 1. Ihanaa, että olet panostanut oikean maton ja materiaalin valintaan ihan haistelutestejä myöten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkensa on tehtävä täydellisen maton löytymiseksi, hih. Ja kyllä kannatti; nyt näyttää hyvältä, eikä haise! ;)

   Poista
 2. Kaunis matto. Saako kysyä mistä tämä ihanuus löytyi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Toki saa kysyä ja kiva, kun kysyit! :) Tilasin maton CarpetVistasta. Toimitus tuli tosi nopeasta kotiovelle ja matto vastasi täysin netissä olleita tietoja ja kuvia. Tämän tilauskokemuksen ansiosta voin lämpimästi suositella CarpetVistaa!

   Poista
 3. Hei Mirkka, ja kun seuraavan kerran vaihdat mattoa niin ostaisin tuon kauniin maton mielelläni :)
  Ihanaa vuotta 2023!
  Ystävällisin terveisin Taina

  VastaaPoista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |