keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Mujin tuliaisia

 

Kuten sisustusväki hyvin tietääkin, avasi Japanin Ikea, eli lifestyle-ketju Muji Euroopan suurimman myymälänsä ovet Helsingin Kampin kauppakeskuksessa 8.11. Ja kuin tilauksesta, juuri tuona samaisena päivänä mieheni oli työmatkalla Helsingissä. Mitäpä sitä ei rakkaan vaimonsa vuoksi tekisi ja paluulentoa odotellessaan hän oli tehnyt pikaisen kierroksen Mujin myymälässä - avajaispäivästä huolimatta.

Olen nimittäin itse sen verran mukavuudenhaluinen ja "kylki kyljessä -läheiskammoinen", että kierrän yleensä kaukaa liikkeiden avajaispäivät. Jo pelkkä ajatus ruuhkautuvasta ihmismassasta saa ahdistuslukemat nousemaan ja hikikarpalot otsalle. Mieluummin annan ajan kulua, alkuinnostuksen hieman laantua ja tutustun uuteen kohteeseen myöhemmin - ja rauhassa.


Mutta sehän ei kuitenkaan estä etäshoppailua. Kun kuulin, että mieheni aikoo käväistä Mujilla, menin heti yrityksen nettisivuille sillä ajatuksella, josko sieltä löytyy jotain pakko saada -juttuja. Sivuja plaratessani mikään ei ainakaan etänä tehnyt lähtemätöntä vaikutusta... Uskon kuitenkin ja toivon vakaasti, että paikan päällä ymmärrän paremmin tämän idän ihmeen päälle. 

Illalla miehen kotiuduttua oli tarkoitus nauttia sushi-illallinen, joten mikäpä olisikaan ollut sopivampi pikkutuliainen kuin uudet syömäpuikot pidikkeineen. Eikä tämä tuliainen edes painanut paljon, saatikka vienyt tilaa lentokoneen käsimatkatavaroissa, eli varsin järkituliaiset. Sellaiset siis, kiitos.

Siinä oli minun etäinen ensikosketus Helsingin Muji-myymälään. Milloin pääsen itse livenä paikalle; ei tietoa, mutta sitä ennen nautiskellaan näistä puikoista ja japanilaisista kulinaristisista elämyksistä.

Mujinamiterkuin

- Mirkka -Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |