tiistai 3. joulukuuta 2019

Marimekon Urna ja H&M:n maljakot ne yhteen soppii... - ja vinkki maljakkoasetelmiinHankin alkuvuodesta Marimekon Urna-maljakon, enkä ole katunut kertaakaan, että päädyin juuri tähän maljakkoon. Tarkan euron tyttönä maljakon hankintaa piti miettiä jonkin aikaa, mutta kun sopivat alennukset tulevat eteen, ei haavettaan voinut enää kaupan hyllylle jättää. Ja onneksi en jättänytkään, niin mieluinen se on ollut, enkä ole kertaakaan katunut maljakon hankintaa. 

Pidän Urna-maljakon muotoilusta ja väristä, joka käy kotimme kokonaisuuteen kuin nenä päähän. Se sopii hyvin mm. vanhoihin lasipulloihin, joita käytän usein maljakkoina sekä suureen ruskeaan AIV-pulloon, joka toimii tällä hetkellä kuivattujen ukkolaukkojen kotina. Minulla näyttää olevan jokin takaraivossa piilevä mieltymys kelta-ruskeaan lasiin ja sitä löytyykin meiltä muodossa jos toisessa, huoneessa jos toisessa. 


Ja kun tykkää jostain tietynlaisesta, niin tokihan sen bongaakin ensimmäisenä laajan tarjonnan joukosta. H&M Homen nettisivuja plaratessani huomio kiinnittyi isohkoon ruskeaan lasimaljakkoon ja saman sarjan pikkumaljakkoon. Katselukierroksen jälkeen huomasin palavaani maljakoiden pariin uudelleen ja uudelleen, ja kun hintakaan ei päätä huimannut, päätin painaa Tilaa-painiketta.Pitihän yksinäisen Urnan saada kavereita ja eikös näiden maljakoiden muotokieli puhukin samaa kieltä? Väri ja muotoilu käyvät hyvin yksiin ja nyt yhtenäinen maljakko-linja kulkee läpi asunnon. Laadussa toki huomaa maljakoiden huomattavan hintaeron; Urna on paksua lasia ja painoltaankin aivan eri luokkaa, kuin H&M:n pikkuserkkunsa. Mutta sehän ei menoa hidasta ja nyt löytyy saman tyylin maljakoita useammallekin tasolle yhtä aikaa. 

Vinkki! 
Erikokoisilla ja -muotoisilla, mutta samantyylisillä tai -värisillä maljakoilla saakin näppärästi luotua näyttäviä maljakkoasetelmia. Jokaiseen maljakkoon ei välttämättä tarvitse laittaa kukkia tms., vaan yhteen maljakkoon jotain ja muut vaikka tyhjiltään astelman esteetttisiksi täydentäjiksi. Tai vaihtoehtoisesti jokaiseen maljakkoon jotakin; esimerkiksi kaikkiin maljakoihin samanlainen kukka tai oksa toimii oikein hyvin. Asetelman yhtenäisyys ja visuaalinen massiivisuus tekee siitä näyttävän huoneen huomionherättäjän - oletko samaa mieltä?

Kaksin aina kaunihimpi -maljakkoterkuin

- Mirkka -  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |