kotiliesi

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Suloisen piikikkäät kaverit


Minulla ei ole koskaan ollut kovin paljon kukkia tai viherkasveja kotonani. Vihreänä pilkkuna on korkeintaan toiminut yksi palmu tai jokin vastaava "trendikasvi". Olen käyttänyt sisustuksessa myös jonkin verran aidonnäköisiä tekokasveja tai -heiniä. Nykyisin nämä kestokasvit ovat kuitenkin saaneet lähteä kirppiksen kautta uusiin koteihinsa ja tilalle on tullut ihka oikeita kasveja. Vieläkään kotimme ei ole varsinainen viherkeidas, mutta siellä täällä on kuitenkin vihreää - sitä elävää.Olen tykästynyt kaktuksiin ja mehikasveihin. Ne käyvät tyylillisesti meille (= ei liian romanttisia) ja mikä parasta; ne ovat helppohoitoisia. Aika jännä juttu muuten, että voisin nyhrätä pihakasvillisuuden parissa vaikka kuinka kauan; aina löytyy nypittävää, suihkuteltavaa, tai muuta näprättävää, mutta sisällä en jaksa pitkään leikkiä puutarhuria. Niinpä em. kasvit ovat meille juuri passelit! Ai niin, yksi ihanuuksista meinasi unohtua; onhan meillä kummituspuu! Tuo ihmetystä herättävä härpäke - IHANA! 


Ensin minulla oli vain kaksi kaktusta pienissä lasi"akvaarioissa". En keksinyt alla oleville lasilaatikoille järkevämpääkään nimeä... Kaktukset olivat kaikessa piikikkyydessään niin söpöjä, että niitähän piti saada lisää! Mutta minne niitä laittaisi, kun kodin joka sentti on jo sisustettu?!? ;) 
Mielessä oli jo pidempään pyörinyt ajatus, että keittiön seinäkellon tilalle tehtäisiin varastossa olevista vanhoista patinoituneista ladonlaudoista pari hyllyä. Siitä se ajatus sitten lähti;  seinäkello kiertoon ja tilalle kaksi hyllyä - kaktuksille! Eli ei muuta kuin hyllynpidikkeitä etsimään. Tämä olikin yllättävän työlästä, koska laudat olivat melko kapeita eli kannakkeenkin piti olla tarpeeksi pieni. Kaupoissa kiertelyn ja netissä pörräämisen jälkeen sopivat löytyivät Lahden Halpa Hallista. Aika kaukaa piti siis hakea, mutta hoidettiin anoppilassa käynti siinä samalla - kätevää. Samaisessa liikkeessä oli laaja valikoima mitä erilaisempia (ja tosi edullisia) kaktuksia, joten alettiin olla jo melko lähellä toivottua lopputulosta. Kotiin päästyä vaan sahaamaan laudat sopivan mittaisiksi, hyllynpidikkeet paikalleen ja seiniin reikiä poraamaan, eli miehelle taas pientä puuhastelua. ;) Mutta puuhastelu kannatti, hyllyt saatiin seinälle, kaktukset hyllyille ja mikä tärkeintä: rouva tyytyväiseksi!


Hyllyille hankittiin saviruukkujen väliin kontrastia luomaan metallinhohtoiset sarvet ja alumiininen marokkolaistyylinen koristelautanen.

 
 


Hyllyjen alla on valkoinen vitriinikaappi, jonka stailaus noudattaa samaa tarjotin- ja ruukkulinjaa kuin hyllyilläkin. Ja koska valoa ei ole kotona koskaan liikaa, teimme ruskeasta narukoristellusta lasimaljakosta pöytävalaisimen Clas Ohlsonin pulloon tarkoitetulla lampunpidikkeellä. Kotimme alati laajentuva DIY-sarja sai siis taas täydennystä. :)
 

  Minulla on ollut jo pari päivää syksyinen fiilis, mutta ei anneta vielä periksi vaan nautitaan harvenevista auringonsäteistä ja orastavasta syksyn värikkyydestä! :)

 

Mirkka

 

4 kommenttia:

 1. Tuo kaktushylly on kyllä tosi kivan näköinen kokonaisuus! Oikeastaan kaktukset taitaakin olla parhaimmillaan juuri tuollaisina keskittyminä. Ja tästä päästäänkin siihen, että mulla on vielä ihan liian vähän kaktuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...josta taas päästään siihen, että sun pitää äkkiä mennä kaktuskauppaan! :D

   Siis joo, kiitos kovasti kauniista sanoistasi. :)Kieltämättä tykkään itsekin kovasti hyllystä täytteineen. Meillä noita vanhoja ladonlautoja löytyy vähän sieltä sun täältä... Hei mutta, niistähän voisi vaikka tehdä blogijutun!

   Mukavaa illanjatkoa!
   Mirkka

   Poista
 2. Uijui. Sun kakktukset on niin ihanua! Itsellänikin on yksi hylly, joka suorastaan huutaa kaktusriviä.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! :) Sitten ei auta kuin marssia heti aamulla kaktuskauppaan - on ne vaan niin ihquja! :D

   Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |