keskiviikko 14. syyskuuta 2016

DIY-unisieppari

- vai macrame?


Unisiepparit/macramet tuovat sisustukseen ihanan boheemia tunnelmaa. Makuuhuoneessani onkin jo yksi perinteinen pyöreä sieppari, jonka tätini on tehnyt. Sen lisäksi, että se on todella kaunis, on sillä tunnearvoa ihan eri tavalla, kuin kaupasta ostetulla. Sieppari on taannut makoisat unet, mutta ainahan voi nukkua vielä pikkuisen paremmin. ;) Luin nimittäin Muusan ihanan DIY-postauksen ja se inspiroi tekemään toisenkin siepparin, vai macramen(?), makuuhuoneeseemme. En tiedä, mikä tuo viritys virallisesti on, mutta sovitaan vaikka, että se on unisieppari.

   
 
 


Mutta mihin ja minkälaisen tekisin..? Pienen pähkäilyn jälkeen sain idean, että sängynpäätymme yläpuolella olevan ajopuunoksan voisi naamioida unisieppari-asuun. Mutta miten? Lopulta päädyin sulkiin, höyheniin, juuttinaruun ja nahkanauhoihin.  Niillä saisin siepparista omannäköisen; yksinkertainen, tarpeeksi boheemi, eikä liian koristeellinen. 


 


Sitten ei muuta kuin tuumasta toimeen, eli naruja, höyheniä ja sulkia virittelemään - ja simpsalapim: sieppari valmistui alta aikayksikön! Kiitos Muusa hienosta ideasta! 

Juuttinaru laskeutuu kauniisti, mutta osa nahkanauhoista ovat olleet rullalla ja nyt ne kääntyilee ja vääntyilee minne sattuu. Toisaalta se tuo mukavasti eloa tähän viritykseen, mutta jos kiehkurat alkavat kovasti häiritsemään, niin laitetaan nauhat suoristukseen - sillähän siitä pääsee.

 Kyllä nyt luulisi unen maistuvan - krööh pyyh, krööh pyyh...

- Mirkka -4 kommenttia:

 1. Siitä tuli kiva! :) Kauniita unia :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pia! Lopputuloksesta ei tullut täydellinen, mutta tekemiseen menneeseen olemattomaan aikaan ja "vaivaan" nähden olen oikein tyytyväinen. Ja hyvin on nukuttanut, aamuisin vähän turhankin hyvin. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mirkka <3 Siitähän tuli hieno ja niin oman näköinen! Ja tuo on siitä kiva, että siihen on helppo vaihtaa/lisätä noita "roikottimia" (:D) kun löytyy jotain uutta ripustettavaa. Mulla on siepparissa muuten sellaista mokkanauhaa, joka ei nahkanauhan tavoin juurikaan kiemurtele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan itsellesi kuningasideasta! Ei ole nahkanauhat suoristuneet ja huomasin muuten itsekin, että mokkanauhat toimivat hyvin. Mulla oli mokkaiset, suht paksut kengännauhat ja ne laskeutuvat tosi kauniisti. Noh, hyvin tuo on palvellut tuollaisenaankin - ja makoisasti on nukuttanut! :)

   Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |