perjantai 27. tammikuuta 2017

Piikikästä perheenlisäystä

Meidän kaktusperhe nimittäin kasvoi kolmella uudella tulokkaalla. Tai noh, jos ihan tarkkoja ollaan, niin ei kaktusten määrä alkuperäisestä yhtään lisääntynyt. En tiedä miten se on mahdollista, mutta onnistuin siirtämään pari vanhaa pienokaistani kaktusten taivaaseen. Rehellisyyttä peliin, eli kyllä mä oikeasti taidan tietää, miten siinä pääsi niin käymään... 
Joka paikassa toitotetaan kuinka helppohoitoisia kaktukset ovat, eikä niitä tarvitse kastella usein. Toimin ohjeiden mukaisesti, enkä kastellut liikaa. Tai niinku ollenkaan, mutta se on pelkkä sivuseikka. Jossain vaiheessa muistin, että kaktuksia pitäisi varmaan huomioidakin jotenkin ja kun otin ruukut ylähyllyltä huomasin, että pari palleroa oli nuupahtanut aivan kokonaan. Ei ollut enää terhakoita piikkejä törröttämässä, ei ollut ei. Pikaisena ensiapuna kunnolla vettä niskaan ja vielä suihkutukset päälle. Johan luulisi palleroiden virkistyvän ja eikun ruukut takaisin ylähyllylle. Seuraavan kerran, kun muistin kaktusystäviäni, oli nuupahtuneisuus vaihtunut homehtumiseksi, mätänemiseksi tai joksikin muuksi korjaamattomaksi. Ei auttanut muu kuin tyhjentää ruukut roskikseen ja lähteä kaktusostoksille.
Lähi-Plantagenista löytyikin kolme ihanaa yksilöä ja kaiken kukkuraksi sain 50 %:n alennuskupongin seuraavasta kaktus- tai mehikasviostoksesta. Alennus on voimassa vain helmikuun ajan, joten voitte arvata, mistä mut löytää heti 1. helmikuuta työpäivän jälkeen. Ettei vaan jää ilman...

Leppoisin fiiliksin viikonloppuun!

- Mirkka -

6 kommenttia:

 1. Minullekin on käynyt noin ;)
  Mikä on se vähän kastelu ja todellakin miten kauan ne pärjäävät ilman kastelua... Tosin anopinkielet ja -hampaat on pysyneet hengissä ilman kastelua, tai olisinko kastellut niitä joskus syksyllä...Ja parissa oli jopa uusia alkuja ;)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä; mikä on se oikea kasteluväli ja määrä..? Mullakin on keihäsanopinkieli ja se on kyllä ollut sitkeä sissi. Meillä myös pukkaa uutta lehteä vaikkei edes ole kasvukausi. Nyt kun vaan malttaisin olla hoitamatta sitä liikaa.

   Kivaa tulevaa viikonloppua sullekin ja tsemppiä kasvien kasvatukseen! :)

   Poista
 2. Tuttu tarina täälläkin... Viimeksi juuri tällä viikolla yksi kaktuksistani päätti näyttävästi päivänsä pudottautumalla ruukusta lattialle. Ja tietenkin juuri siihen sängyn viereen ja pahaa aavistamaton (huono) emäntä ensitöikseen astui sen päälle. Se varmaan oli juuri kaktuksen tarkoituskin... :D Luulen, että tää hidas kuolema tapahtui juuri samoin kuin sulla: Ensin pidetään kuukausitolkulla ilman vettä ja sitten yhtäkkiä kastellaan lyhyen ajan sisällä vähän reilummin, lopputuloksena mädäntäntyneet, veltot kaktukset.

  Että eikun vaan onnea uuteen yritykseen! Ja kuten todettua, ainakin ruukku säilyy kauniina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Kaktuksella oli kivulias kosto, kun häntä ei hoidettu arvoisellaan tavalla. Juu, ei me tytöt lannistuta, vaan uutta matoa koukkuun - eikäku kaktusta kehään! :)

   Poista
 3. Noh, toivotaan että on parempi onni tällä kertaa👍 Älähän unohda kokonaan uusia kaktus-kavereitasi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää yrittää löytää se kultainen keskitie näiden palleroiden kasvatuksessa.

   Ihania hetkiä tulevaan viikonloppuusi! :)

   Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |