sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kaktusten mullanvaihto - JA RÄISKYVÄ RUUKKURAKKAUS!
Sitä on meikäläisen orastava kevät ollut. Kaktusfarmini kaipasi kipeästi extrahoitoa ja päätin, että tänä keväänä vaihdan kaktuksiini ensimmäistä kertaa mullat. Terävän piikikkäät kaverit eivät ole hirveästi houkutelleet moiseen hommaan, mutta kaikki on mennyt yllättävän kivuttomasti - siis kirjaimelliseti. Pari kertaa otin pientä kontaktia piikkien kanssa, mutta yhtään ärräpäätä ei päässyt, eikä kertaakaan tarvinnut kaivaa pinsettimiä esille piikin metsästystä varten.

Ja arvatkaas, mikä minut innoitti tähän etukäteen kivuliaaksi luultuun operaatioon? No rakkaus tietty - räiskyvä ruukkurakkaus! 

Sain nimittäin ystävältäni sisustussuunnittelijaksi valmistumiseni kunniaksi kasvin söpöäkin söpömmässä saviruukussa. Kemiani tosin synkkaavat lähinnä kaktusten kanssa, joten ruukussa ollut "jokin muu" -kasvi on valitettavasti siirtynyt jo tuonpuoleiseen. Kun ei osaa hoitaa, niin ei osaa hoitaa. Mutta onneksi ruukku ihastuttaa edelleen - kiitos "Lindell"! ;) 

Ihastus kasvoi sellaisiin lukemiin, että halusin saman sarjan ruukkuja enemmänkin. Siitä alkoikin vuosisadan salapoliisityö, jotta löysin juuri samoja savisöpöläisiä. Ja kuin tilauksesta törmäsin ruukkuihin netissä, mikä juhlapäivä se olikaan! 

Ruukut ovat helsinkiläisen Eva Spoofin Udumbara -keramiikkastudion ihanuuksia. Jokainen ruukku on käsinvalettu persoonallinen oma itsensä, eli kahta täysin samanlaista ei löydy. Ruukut tehdään kotimaisesta luonnonsavesta ja savi tulee Kultelan kylästä Somerolta. Mieti miten ekologista ja uniikkia kotimaista työtä! Tällainen taustatieto luo tuotteelle kuin tuotteelle huomattavaa lisäarvoa nykypäivän massatuotanto- ja kertakäyttökulttuurissa.

Kävin Helsingin reissulla Kalliossa sijaitsevassa Udumbarassa fiilistelemässä käsinkosketeltavaa käsityöläishenkeä ja hiplailemassa keramiikkakaunottaria. Mukaan lähti tietty kassillinen ruukkuja - pitäähän kotiin aina tuoda ison kirkon tuliaisia! ;)


 


Olen aiemmin aina siirtänyt ja siirtänyt kukkien istutushommia ja niinpä kaktukseni ovatkin olleet jo jonkun vuoden kaupan alkuperäisissä muoviruukuissaan. Udumbara-ruukut herättivät uinuvan viherpeukaloni ja nyt on kaikkiin kaktuksiin vaihdettu mullat ja ruukut. Toiset saivat vielä tyytyä kaupan teollisiin terrakottaruukkuihin ja valioyksilöt pääsivät nauttimaan Udumbara-ruukkujen hellästä syleilystä. Kunnes seuraavalla Helsingin reissulla koukkaan taas Kaarlenkadulle ja tuon lopuillekin kaktuksille Udumbara-tuliaisia...


♥ Ruukkurakkausterkuin ♥

- Mirkka -


P.s. Udumbara-valikoimaa pääsee ihastelemaan ja tilauksia tekemään myös osoitteessa https://holvi.com/shop/UDUMBARA/ 


- Postaus on tehty yhteistyössä Udumbaran kanssa -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |