lauantai 14. huhtikuuta 2018

Keittiöremppa tehty - tervetuloa kurkistamaan!

 

 
    
Ihan pikkuisen on venynyt tämä keittiöremppa-postaus, mutta nyt vihdoin sain tallennettua pikselien muotoon ja mustaksi valkoiselle uudistetun keittiömme.

Kotimmehan on valmistunut 2012 eli keittiö oli kaikin puolin vielä priimakunnossa. Mutta kun on esteetikko, joka voisi melkeinpä elää pelkillä kauniilla sisustuskuvilla, niin voitte vaan arvata olenko ympäröinyt itseni viime kuukausina mitä kauneimmilla keittiöideoilla. 

Ja mikä onkaan lopputulos? No tietty se, että oma "vanha" keittiö alkoi näyttää jo niin so last seasonilta.


 

Jos keittiön suunnittelu olisi mahdollista aloittaa puhtaalta betonipinnalta, niin lopputulos olisi ollut jotain ihan muuta, mutta nyt mentiin vanhojen puitteiden ehdoilla. Niinpä päivityksen alle joutuivat ainoastaan seinälaatoitus ja työtasot altaineen ja hanoineen. 

Tunkkainen ruskea taso vaihtui raikkaaseen mustaan (jokin tuossa "raikkaassa mustassa" mättää) ja valkoiset seinälaatat muuttuivat mustiksi. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan uudetkin laatat olisivat olleet valkoiset, mutta mustilla saumoilla. Onneksi mieltään saa muuttaa ja suunnitelmat menivätkin yllättäen uusiksi. Oltiin nimittäin jo laattaostoksilla, kun näin valitsemani laatan mustana ja visio vaihtui sekunnin sadasosassa. Vuodet ovat kuitenkin tuoneet sen verran malttia, että mietin asiaa yön yli - ja tein kaupat mustista laatoista vasta seuraavana päivänä. ;)

Keittiönseinän lopullisena kohtalona oli kiiltävät mustat laatat marmorinvalkoisilla saumoilla ja tiiliskiviladonnalla. Löysin K-raudasta täydelliset vintage-henkiset ja käsintehtyä laattaa muistuttavaa struktuuripintaa olevat laatat, me like. Jos huonetila olisi suurempi, olisin vetänyt laatoituksella huomattavasti laajemman osan seinästä, mutta rivarikolmion neliöt eivät ole päätä huimaavia, joten piti pysyä kohtuudessa. Laatta-alaa nostettiin kuitenkin huuvan kohdalta aiempaa ylemmäksi, jolloin laattaseinään saatiin lisää näyttävyyttä.


 


Vanhat tasot vaihdettiin mustiin laminaatteihin ja teräsallas mustaksi komposiittialtaaksi. Kuten jo mainitsinkin, niin remppa tehtäisiin pelkistetymmällä tyylillä ja materiaalivalinnat menisivät osin uusiksi, jos puitteet ja kukkaro olisivat sen sallineet. Ja onhan hienoa, että päässä pyörii jo seuraavankin keittiömme suunnitelmat, niin ei tule sitten tehtyä mitään hätiköityä. Tämä keittiöremppa oli siis tällainen harjoitusversio ja seuraava hipoo tietty jo täydellisyyttä, heh heh... ;)

Keittiössämme oli jo ennestään rosteriset kodinkoneet, huuva, kohdevalaisimet sekä pieniä sisustusyksityiskohtia. Rouheaa rosterihenkisyyttä jatkettiin laatoituksen reunoissa olevilla koristelistoilla ja rosterisilla valolistoilla. Vanhat valkoiset valolistat tekivät välitilasta ahtaan ja vanhanaikaisenoloisen, ja jo pelkkä listojen poisto remontin tiimellyksessä sai keittiön näyttämään paljon avarammalta.  

Vink vink! Edullinen keittiön kohennus -idea (valaistuksen sen salliessa) > valolistat veks ja heti näyttää trendikkäämmältä! Pienillä jutuilla voi saada suuria aikaan ja juuri ne olivat meidänkin keittiössä pisteenä I:n päällä luomaan maskuliinista bistro-tunnelmaa.  

 


Mitä tekisin toisin?
- Käytössä olleilla puitteilla en mitään. Esteettisesti keittiömme sulautuu nyt kotimme muuhun sisustukseen ja koko kodissa vallitsee sama teollishenkinen tyyli ja tummanpuhuva tunnelma. 

Ja kenelle kuuluu kiitos? No remppamiehellemme Terolle tietty! Huippuammattilainen muutti paperilla olleet suunnitelmani juuri sellaiseksi, miksi olin lopputuloksen päässäni kuvitellutkin. Aikataulut pitivät ja bonuksena alkuperäiset suunnitelmat vielä hioituivat remontin aikana Teron hienoilla ideoilla. Voin siis lämpimästi suositella PK Remontti ja Saneeraus Oy:tä!

Keittiöremppa: CHECK.  
Mitäs tässä sitten? No jos vaikka alkaisi suunnittelemaan uusia remppakohteita! (...ja mies kiittää...) ;)
 Kyökkiremppaterkuin,

- Mirkka -
9 kommenttia:

 1. Miten hurmaava muutos! Bistrohenkisyys aivan huokuu kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia ❤ - ja kiva, jos "bistroisuus" välittyy muillekin. :)

   Poista
 2. Mielettömän upea ja laatat vasta hienot on.😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, iso kiitos Marika! Lämmittää niin mieltä, jos joku toinenkin tykkää. :)

   Laatat oli kieltämättä hieno löytö! Kun törmäsin niihin netissä, tiesin, että muita on turha enää edes katsella - se oli rakkautta ensisilmäyksellä! ♥

   Poista
 3. Hienolta näyttää! Ja kyllä mustakin voi selkeästi olla raikas! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sini - kumpaankin kommenttiin! ♥ Kyllä musta selkeästi ruskean raikkaudessa voittaa. ;)

  VastaaPoista
 5. Upean näköinen tuo musta välitilan laatta. Meillä alkaa keittiöremontti, ja kovasti olen yrittänyt käydä läpi erilaisia tyylejä. Kaipaan myös tietynlaista kontrastia.

  VastaaPoista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |