tiistai 16. huhtikuuta 2019

Pikatuunaus: Finnmarin kipsipatsaiden uusi look!


Erilaiset patsaat ovat yksi tämän hetken trendi sisustuksessa. Mm. Hymytyttö ja -poika -patsaat on kaivettu varastoista ja niitä on näkynyt jo jonkin aikaa sisustuskuvissa. Itsellä taisi hymy olla tiukassa kouluaikoina, patsasta en koskaan saanut, joten sisustuspatsaat pitää hankkia nyt muualta.

Minulle on kertynyt buddha- ja erilaisia sarvipatsaita, mutta ne eivät tunnu juuri tämän hetken jutuilta. Trendit ja pääkopan sisäiset sisustushalut muuttuvat, joten nyt on ilmiselvä buddhien + sarvien lepokausi ja patsastelun hoitaa muunlaiset hahmot.


Kristiina Haatajan pää- ja torsopatsaat ovat ihastuttaneet minua jo pidemmän aikaa. Käyn tasaiseen tahtiin ihastelemassa Kristiinan töitä @kristiina.se -IG-tilillä ja hänen kotisivuillaan. Ruotsissa asuvan Kistiinan Suomen agenttina toimii entinen sisustusalan opettajani Laura Seppänen. Lauran IG-tilillä vilahtelee tasaiseen tahtiin Kristiinan töitä ja sieltäpä bongasinkin ensimmäisenä nämä yksinkertaisen ylväät patsaat. 

Kristiinan patsaista inspiroituneena olen katsellut tarjolla olevia erilaisia patsaita "sillä silmällä". Jonkinlainen sisustuspatsas on ollut jo pitkään toivelistalla, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan. Olen kolunnut monia, monia sisustusliikkeitä, kaiken maailman halpamyymälöitä ja kirppareita. Ajatuksena on ollut, että jos patsaan muoto miellyttää, niin värillä ja pintamateriaalilla ei niin väliä; onhan meillä maalit olemassa, joten lopputuloksesta saa varmasti omannäköisen. 


Helsingissä järjestetyn Otavamedian blogitapaamisen yhteydessä kävin Lahden Kärkkäisellä ja bongasin sen sisustusosastolla Finnmarin Mies -kipsipatsaan. Jonkin aikaa Miestä käsissä pyöriteltyäni, päädyin siihen, että se oli hiukan liian konservatiivinen, turhan antiikin kreikkalainen. Minä etsin nyt modernimpaa tyyliä, pelkistetympää miestä tai naista, sellaista Kristiinan patsaiden tyylistä. 

Kotiin päästyäni patsas kuitenkin kummitteli vielä mielessäni, joten löysin itseni Finnmarin nettisivuilta, jossa oli samaisesta patsaskoristeesta myös naisversio. Ja sävähdyttävä tämä nainen olikin, voimakkaan kreikkalaistyylinen, mutta enää se ei vaivannut tippaakaan. Kipsipatsaiden hinta (7,90 €/kpl) ei päätä huimannut, joten loppujen lopuksi päädyin tilaamaan kummatkin. Ainahan nyt yhdelle, tai kahdelle, patsaalle paikka löytyy! 


Patsaat olivat alunperin valkoista kipsiä, joka hyökkäsi hiukka liikaa kotimme yleisestä väripaletista. Valkoiset kipsipatsaat ovat ihanan raikkaita, mutta eivät vaan tunnu täysin meidän kodin jutulta. Niinpä turvauduin taas vanhaan luottoystävääni eli Revellin pienoismallimaaliin. Näin naisen heti mielessäni mattaharmaana ja miehen mattamustana, joten värivalinnat oli tehty. Tai ehkä ei sittenkään. Kun Finnmarin paketti saapui ja näin patsaat ensimmäistä kertaa kotona livenä, niin Mies oli sittenkin ilmiselvä Mr. Beige. Ja jos joskus musta tai jokin muu väri puhuttaisikin enemmän, niin ei ole häävi homma vaihtaa patsaiden väriä. 

Patsaat kaipasivat kolme maalikerrosta, jotta pinnasta tuli tasainen ja peittävä. Jos olisin etukäteen arvannut, mikä hermoja raastava homma maalaamisessa oli, olisin ehkä suosiolla tilannut Kristiinalta oikean värisen patsaan, hih. Nämä antiikin tyyliä olevat patsaat kun olivat koristeellisia ja koukeroisia, niin maalattavia koloja löytyi vielä parinkin maalauskierroksen jälkeen.

Onneksi Revellin maali kuivuu nopeasti, joten maalausprojekti kävi suht nopeasti ja loppujen lopuksi tällaisen hätähoususisustajankin hermot pysyivät kasassa ja maalauskohteet saatiin nopeasti sisustuskäyttöön.


Patsaille oli paikka mietittynä jo ennen kuin ne saapuivat meille, eli TV-tasolla oli juuri Miehen kokoinen kolo ja Naisen lopullinen paikka tulisi olemaan makuuhuoneessamme, kunhan huoneen pieni remonttipäivitys saadaan valmiiksi. Siitä lisää myöhemmin ja siihen asti Nainen viihdyttäköön meitä makuuhuoneen Bestå-tasolla. Ja kuten kuvista näkyy, on tämä mieskin ehtinyt jo säntäillä paikasta toiseen, mutta asemapaikkana hänellä on TV-taso (joka on ikkunaa vasten ja kuvaaminen vastavaloa kohti tuotti liikaa haasteita).

Sellaisia tee-se-itse -tuunauksia tällä erää. Onko sinun DIY-listalla pieniä tai vaikka isompiakin muutoskohteita?

Patsasteluterkuin

- Mirkka -

1 kommentti:

  1. Osaatko sanoa, missä hintahaarukassa Kristiinan patsaiden hinnat liikkuvat? Aivan ihania!
    - P

    VastaaPoista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |