perjantai 2. elokuuta 2019

Roikkuvalla DIY-vaaterekillä helpotusta arkeen


Kodissamme on aina ollut vaatteiden ripustusongelma. Meillä on paljon peililiukuvia, jotka ovat kaikin puolin mahtavia, mutta niiden myötä asunnosta puuttuu perinteisiä vaatekaapin ovia, joita on kätevä käyttää vaatteiden ripustukseen. Mielikuvitus on välillä ollut koetuksella, kun suuri määrä tekstiilejä on pitänyt saada hengareissa kuivumaan tms.

Joskus yksinkertainenkin idea voi olla ylivoimainen ja niin meinasi käydä tämän vaaterekki-herätyksenkin kanssa. Olemme asuneet nykyisessä kodissamme seitsemän vuotta ja saman aikaa olen tuskaillut em. ripustusongelman kanssa. Seuraan uusia sisustusideoita ja -inspiraatioita tiiviisti, ja olen jo pitkään ihastellut sisustuskuvien erilaisia katosta roikkuvia vaaterekkejä. 

Eikö pääkopassa pitäisi siis jo tapahtua jotain? Tarpeen ja tarjonnan luulisi jo löytävän toisensa!Hiljaa hyvä tulee, eli otti oman aikansa ennen kuin hoksasin, mikä avuksi ripustusongelmaan ja kuinka minäkin saisin ihastelemani vaaterekin kotiimme. Olisin nimittäin hankkinut katosta roikkuvan vaaterekin jo aikoja sitten, mutta sopivaa paikkaa sille ei tuntunut löytyvän.

Ongelma ja ratkaisu löysivät vihdoin toisensa ja tajusin, että kylpyhuoneen pyyhekaappien päällä on täydellinen paikka katosta roikkuvalle rekille. Tyhjä tila huusi täytettä ja roikkuva rekki olisi juuri sitä estettisesti sekä käytännöllisyytensä vuoksi.


Eli eikun Google laulamaan, eikä rekin käytännöntoteutusta tarvinnut kauaa pohtia. Musta terästanko, koristemetalliketju ja kaksi kattokoukkua - muutapa siihen ei tarvittaisikaan! Kaikki nämä, sekä bonuksena mukaan lähteneet mustat metalliset S-koukut, löytyivät Puuilosta ja hintaa koko komeudelle tuli vain 14,60 €!

Kattokoukkuja ei löytynyt mustina vaan maalasin ne kotona pienoisvärimaalilla, jota sattui löytymään omista varastoista. Mustia metallisia hengareita olen hankkinut aikoinaan kirppismyyntiä varten JYSKistä, joten passelit hengaritkin löytyivät omasta takaa. Sitten vain terästanko putkileikkurilla sopivan mittaiseksi, koukut kattoon, metalliketju putken läpi ja pätkäisy sopivanmittaiseksi: se oli kuulkaas siinä!

Todella, siis  todella, helppo ja edullinen toteutus, ja rekki oli jo ensimmäisenä päivänä kovassa käytössä. Totesinkin miehelleni, että tämä on kotimme hienoimpia sisustusideoita; miellyttää vaativaa sisustussilmää ja helpottaa arkea huomattavasti!Arjen helpotus- ja viikonlopun toivotus -terkuin

- Mirkka -

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea! Me tehtiin pojan asuntoon makuuhuoneeseen sama 'järjestelmä' paitojen säilytykseen. Helppo toteuttaa ja kätevä moneen tilaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! ♥ Tämä on kyllä nopea, helppo ja halpa säilytysapu. Haaveilen vastaavasta makuuhuoneeseenkin, mutta tila ei anna tällä hetkellä periksi. Ehkä joku kaunis päivä saan silitetyt valkoiset paitapuserot ja pienet käsilaukut kauniisti roikkumaan näkyville... Ja arkitotuushan ei tosiaankaan tulisi olemaan niin siisti ja seesteinen... :D

      Poista

| kiitos viestistäsi - ne ilahduttavat aina! |